diumenge, 4 d’octubre del 2009

Alta – Nord Kapp

250 km (ja hi som!) La carretera és fantàstica, el paisatge increïble, els rens pesats, el temps segons i com... però en aquest tram gaudireu realment.

La ruta torça cap el nord per arribar al túnel submarí (200 m sota el nivell del mar) que porta a l’illa Mageroya, on hi ha el Cap Nord. La capital és Honningsbag, un port pesquer i (ara) turístic molt maco. Si aneu al Artic Ice Bar demaneu per la Glòria... és una ximpleria però és curiós: és una mena d’escultura de gel en forma de bar, que refan cada any. Els que hi arriben en moto tenen descompte. 

Des de Honingsbag fins al Cap Nord hi ha uns 30 km per una carretera que puja al cim de l’illa fins a l’esplanada on hi ha (prèvia barrera de pagament) la famosa bola de ferro. Si dormiu a l’illa, podeu anar al Nordkapp Camping, el porta la Heidy, i si està lliure, demaneu una hytte al Nordkapp fiskecamp: només n’hi ha dues, però estan en una rada petita, al costat del mar... La Glòria del Artic Ice Bar diu que és el millor lloc a l’illa (jo també us ho asseguro). 

Al Cap Nord hi ha una gran instal·lació soterrada amb exposicions, restaurant, botigues i tot això. Com que haureu pagat una pasta per entrar-hi, més val fer un tomb per allà, gaudir el paisatge i fer-vos la foto al costat de la bola... be, cadascú fa el que vol, naturalment. A partir d’ara comença el viatge de tornada a casa, que la nostra opció va ser seguir la costa noruega fins a Trondheim, i d’allà a Oslo, Helsinborg i Dinamarca... Fer la costa dels fiords amb calma, sense presses, disfrutant del paisatge és absolutament recomanable. Les possibilitats de visitar coses concretes són moltes i molt variades, aquí en recomanem algunes, resultat de diversos viatges a la zona, però qualsevol guia us recomanarà llocs, monuments, recorreguts i tot el que us pugueu imaginar.

Això passa tot sovint... paciència!


Entrada sud del túnel submarí


Les hyttes del fishcamp que us deia...



I per fi: el sol de mitjanit!