diumenge, 4 d’octubre del 2009

Logística

És un viatge llarg per països on hi fa fred i plou, plou molt i amb sort només us mullareu cinc o sis dies (amb mala sort, no se sap). Per tant cal anar equipat per mullar-se i suportar el fred (en alguns punts pot baixar fins a uns 4ºC, que tampoc és massa). Un equipament convencional com els que aquí portaríem a l’hivern resulta suficient (sobre tot si és ben impermeable), però és important garantir que els guants i les botes també ho siguin... conduir mullar de mans i peus durant hores no és gaire gratificant.



Per a dormir es pot optar pel hotels (n’hi ha forces a preus raonablement més cars que aquí, però tolerables) i tots els càmpings disposen de cabanes (hyttes), n’hi ha per tot arreu a partir de la frontera sueca. El preu és molt menor, l’equipament varia d’un lloc a altre en funció de la categoria del càmping, però en general estan prou ben equipades per passar una nit (o dues) sense problemes. Hi ha l’alternativa de portar una tenda, però és un pes (i un bulto) afegit a la moto i un incordi quan l’has de plantar sota l’aigua.


Ah! Cal portar colònia contra els mosquits, n’hi ha molts!


El menjar és més car que a casa nostra, però tampoc es passen excessivament. A peu de carretera hi ha molts restaurants per menjar per uns 12 a 14 €, però demanant el plat de dia la cosa surt més barata. Això si, sobre tot a Noruega, la moda americana de l’hamburguesa ha fet molt de mal a la ja de per si pobre cuina local. No deixeu de demanar salmó, no surt car i és bo. També hi ha el recurs de les pizzes... es qüestió d’anar variant i pensar que en tornar, ja caurà un pa amb tomàquet com déu mana. Estalvieu-vos la carn de ren, la venen com si fos d’un animal exòtic, malgrat són domèstics com aquí les vaques.


La  cervesa és cara! (però no més que a la Rambla de Barcelona)